Opis : Metro: Last Light
Test Banner BRAND Left
Test Banner BRAND Right
  • Luigi's Mansion 2: Dark Moon

    Luigi's Mansion 2: Dark Moon

    Nintendo je možda ušao u predvidivi ritam kada su novi naslovi u pitanju tokom nekoliko proteklih godina, ali uvek je uspevao da ubaci nešto novo u franšizu. Luigi's Mansion 2: Dark Moon je možda najinventivnija igra koju su napravili u skorije vreme. Nije baš kao original igre, ali je mnogo veća i sa mnogo više avantura. Iako je nastavak, ova igra pokazuje da je Nintendo tim i dalje maštovit i sposoban da stvori nešto drugačije. Opširnije

  • Deadpool

    Deadpool

    Kada igrate igru Deadpool, osećate se šizofrenično, kao i glavni lik u njoj. S jedne strane, ona je lakrdijaška, otkačena, smešna, šašava i može joj se pripisati još mnogo sličnih osobina. Ovo je smešna i zabavna igra, ukoliko volite seksističke pošalice, ali ako niste njihov ljubitelj, ni igra ni njen glavni lik neće izazvati lepa osećanja u vama. S druge strane, veći deo gameplaya odvija se po sigurnim formulama. Deadpool se reklamira kao velika igra, ali u suštini ona pruža igračima standardno akciono iskustvo koje je i parodija parodije videoigre. Ona se šali na račun onoga što ona sama predstavlja. Opširnije

  • Metro: Last Light

    Metro: Last Light

    Senke prošlosti su još uvek tu. Pojavljuju se kao siluete na razrušenim zidovima svaki put kada bljesak munje osvetli nebo. One vas proganjaju dok prolazite kroz porušene gradove koji su nekada bili ispunjeni životom i ljubavlju. Metro: Last Light je izuzetno dobro urađena pucačina iz prvog lica koja vas ispunjava kajanjem zbog vremena koje je za vama, i koja razume strah i neizvesnost koji nastaju u smrtnoj tišini. Prethodnik igre, Metro 2033, uneo je element misterije i supernaturalne drame u serijal, ali Last Light spada u sasvim drugačiju klasu. Ova igra nije samo još jedna u nizu zastrašujućih igara koje vas vode kroz mračne hodnike metroa, već je to jedna ritmična simfonija straha i nade. Opširnije

  • Dead Space 3 Awakened

    Dead Space 3 Awakened

    Dead Space 3 je igra koja ima puno sadržaja da ponudi igračima u kampanji koja traje od 15 do 20 sati, a bazirana je na složenom sistemu pravljenja oružja i brojnim modovima koji se mogu otključati, tako da ova avantura Isaaca Clarka ima puno toga što će vam održati pažnju. Awakened je najnoviji dodatak ovoj igri za koji se treba odvojiti oko 10 dolara i koji treba da unese novine u priču. Dead Space 3 se završava napeto i pomalo nedorečeno, pa Awakened treba da pojasni događaje iz tog nastavka i nastavlja tamo gde se on završava. Opširnije

  • Dead Island: Riptide

    Dead Island: Riptide

    Mislili su da su pobegli od terora sa ostrva Banoi i da su preživeli apokalipsu u iskvarenom raju. Onda je njihova sudbina krenula u drugom pravcu. Heroji igre Dead Island pobegli su helikopterom na bezbedno, na vojni brod, ali kada ih je zadesila jaka oluja i iznenada se posadom proširio virus, noćna mora je iznova započinla i sve njihove nade su polako počele da se gube. Opširnije

  • BioShock Infinite

    BioShock Infinite

    BioShock Infinite je pucačina u prvom licu kakvu nikada do sada niste igrali. Radnja je smeštena u 1912.-u godinu i igrači se nalaze u ulozi bivšeg Pinkerton agenta Bookera DeWitta koji kreće u Columbiu u spasilačku misiju. Njegov cilj je Elizabeth, koja je zarobljena još od detinjstva. Tokom njihovog smelog bekstva, Booker i Elizabeth razvijaju jaku vezu, koja omogućuje Bookeru da uveća svoje sopstvene sposobnosti pomoću njenih moći za kontrolu promena u okruženju. Zajedno se njih dvoje bore u različitim okruženjima, po ulicama i u kućama Columbije, na ogromnim cepelinima, u oblacima. Opširnije

  • The Walking Dead: Survival Instinct

    The Walking Dead: Survival Instinct

    Za razliku od igara kao što su Batman: Arkham Asylum i Arkham City koje su sjajan primer kako poznatu franšizu možete na divan način pretvoriti u odličnu igru, The Walking Dead: Survival Instinct kvari ugled ove renomirane igre i razočarava fanove. Ovo je nova igra u serijalu The Walking Dead, ali za razliku od ostalih igara koje su bazirane na stripu i koje je napravila ekipa Telltale Games, ovaj naslov je inspirisan TV serijom i služi kao njen uvod. Igra prati Daryla i Merlea Dixona koji pokušavaju da dođu do Atlante u početnim danima zombi apokalipse. Opširnije

  • Injustice: Gods Among Us

    Injustice: Gods Among Us

    Igra Injustice: Gods Among Us je najnovija borilačka igra iz kuće koja je radila Mortal Kombat igre i njen cilj je da razbije lanac slabog odziva među igračima tako što će usavršiti svoj borbeni sistem na osnovu lekcija naučenih iz Mortal Kombata, ali i uvođenjem par novih trikova. Ali, nažalost, uprkos svim naporima, Injustice ne uspeva da drži korak sa svojim savremenicima. Opširnije

  • The Incredible Adventures of Van Helsing

    The Incredible Adventures of Van Helsing

    Igra je bazirana na Bram Stokerovoj priči o grofu Drakuli. Nije striktno smeštena u isti izmišljeni svet kao Stokerova priča, već u slični, i odvija se u Evropi u 19.-om veku, gde je sve puno monstruma, magije i neobične tehnologije. Radnja se odvija u Borgovi, gotskoj prestonici izmišljenog kraljevstva Borgovije. Grad je ogroman, pun anahronističke nauke, kao i zlih stvorenja koje je stvorila upravo ta nauka. Glavni junak je sin Abrahama Van Helsinga, lovca na vampire, i njegov zadatak je da nastavi očevim stopama i istrebi sve monstrume iz sela. Opširnije

  • Defiance

    Defiance

    Igru Defiance je pomalo teško shvatiti, ali ne zbog toga što je previše komplikovana, već zato što je previše zabavna, iako ni jedan od elemenata nije urađen naročito dobro. Defiance je masivna multiplayer pucačina u kojoj je svaki aspekt jedva solidan, ali ona ipak nekako uspeva da sve rasparčane delove uklopi u jednu zabavnu igru u kojoj sledite jedan izazov za drugim u postapokaliptičnom okruženju. Zato je prava šteta što na svom putu nećete naći samo ljigave bube koje treba da ubijete puškama i granatama, već ćete naići i na tehničke bube, tj, brojne bagove zbog kojih ćete se prilično iznervirati. Opširnije


NAZAD
Rejting:
postavljeno: 1. Jul. 2013.

Opis : Metro: Last Light

Senke prošlosti su još uvek tu. Pojavljuju se kao siluete na razrušenim zidovima svaki put kada bljesak munje osvetli nebo. One vas proganjaju dok prolazite kroz porušene gradove koji su nekada bili ispunjeni životom i ljubavlju. Metro: Last Light je izuzetno dobro urađena pucačina iz prvog lica koja vas ispunjava kajanjem zbog vremena koje je za vama, i koja razume strah i neizvesnost koji nastaju u smrtnoj tišini. Prethodnik igre, Metro 2033, uneo je element misterije i supernaturalne drame u serijal, ali Last Light spada u sasvim drugačiju klasu. Ova igra nije samo još jedna u nizu zastrašujućih igara koje vas vode kroz mračne hodnike metroa, već je to jedna ritmična simfonija straha i nade.

Igra vraća igrača u Moskvu koja je opustošena nuklearnim ratom. Ljudski rod, u nadi da će izbeći opasnu radijaciju i grozne mutante koji se kreću po površini, prešao je da živi u podzemne hodnike metroa. Na kraju igre Metro 2033 mogli ste da odaberete način završetka, a drugi deo igre pretpostavlja da ste odabrali da uništite stvorenja, koja su poznata pod imenom Dark Ones, tako što ste im raketama spržili domove i zbrisali ih sa lica zemlje. Ali jedno od njih je preživelo, i u ulozi protagoniste Artyoma, vi morate da ga pronađete, ali ni sami ne znate da li je bolje da ga uništite ili da pokušate da komunicirate sa njim. Vaši saveznici, Rangeri, žele njegovo uništenje, ali Artyom ima jedinstvenu sposobnost da komunicira sa rasom Dark Ones i želi da je iskoristi, delimično i zbog griže savesti zbog toga što im je uništio dom. Ove njegove dileme unose element lične borbe u igru koja je inače prožeta emocijama.

Metro: Last Light ispunjava vašu avanturu trenucima straha i šoka, kao i okultnim vizijama pomoću kojih prošlost ponovo oživljava pred vašim očima. Vaši najveći neprijatelji su ljudi sa kojima morate da živite i koji se ne ustručvaju ni od čega, pa varaju i kradu kako bi se dodvorili pravim ljudima. Na brutalnoj površini, zveri su vaša najveća briga; svakog časa krilati demon može da vas zgrabi svojim kandžama, vine se u nebo i baci vas u tamu vode daleko od mesta na kome ste započeli let strave.

Ipak, strah nije jedina emocija koju izaziva ova igra. U završnim momentima bićete prinuđeni da testirate svoju odanost tako što ćete morati da se suočite sa posledicama sopstvenih izbora. Priča se odvija po sekvencama koje će vas veoma zainteresovati i one su prikazane iz perspektive prvog lica, tako da ste potpuno povezani sa svim onim što se dešava pred vama. U mnogim interaktivnim scenama, kao što su kretanje kroz krvav hodnik ili istraživanje jezive olupine aviona, igra vas povezuje sa ključnim događajima na takav način da sve deluje realno i opipljivo.

U svom tom ludilu i hororu ima mesta i za radost. Likovi reaguju jedni na druge na autentičan način, odgovarate na monologe rangera šalama i uvredama, koje bi ste mu verovatno i sami uputili u stvarnom životu. Stanovnici podzemlja su raznovrsni i različiti. Kreću se uvek sa nekom svrhom, na dugačko razgovaraju o ratu ili porodicama, ljubavi i požudi. Ljudi idu u potragu za prostitutkama, a možete i vi, ukoliko poželite da vam neka od njih igru u krilu. Golotinja se pojavljuje u više navrata, ali iako je očigledna, nije prekomerna ili uvredljiva. Erotske teme u igri se pojavljuju iz čistog očaja, pa i seks u podzemlju ima prizvuk očaja i urgentnosti. Ukoliko više volite umerenija zadovoljstva, možete da pogledate poduže, različite šou programe sa kan-kan igračicama ili slušate nastup na harmonici, koji unose malo radosti i zabave u živote melanholične populacije.

Kada idete u potragu za preostalim mutantom na ozračenoj površini, morate da demonstrirate izvanredno umeće, baš kao što je to neophodno i u podzemlju za izbegavanje neprijatelja koji svuda imaju oči. Ova igra nije pucačina u kojoj idete da poubijate na stotine bezimenih protivnika, a da ne prolijete ni kap znoji, čak u prvim satima igre ima veoma malo akcije. Umesto toga, tenzija se polako uvećava u razgovorima koje vodite sa saborcima i sa svakim opreznim korakom koji napravite u ozračenim ruševinama iznad tunela. Sve vreme osećate opasnost. Čvornovato drveće je izuvijano u neobične humanoidne oblike, kada tražite sklonište od kiše, čujete kapljice kako dobuju po limenim krovovima iznad vas, i zvuče kao i lupkanje kandži mutanata, pa osećate dodatnu strepnju, i znate da je to mesto na kome niko ne bi trebalo da se nađe, ali vaš poziv vas je doveo tu gde jeste.

Kada se nađete na površini, brojna i raznovrsna stvorenja ugrožavaju vaše kretanje. Tu su jezivi predatori, kao i amfibijske nakaze koje izlaze iz vode na kopno i napadaju u grupama od dva ili tri. Dok manevrišete i izbegavate njihove napade, morate sve vreme voditi računa o tome da ne upadnete u prljave bare koje vas okružuju, jer će vas odmah zgrabiti mutant koji živi u njima i ubiti vas. Imate na raspolaganju različite vrste oružja koje deluje adekvatno za odbranu i uništavanje svih ovih nakaza, ali iako to oružje deluje prilično moćno, ni jedno od njih neće vašu avanturu kroz mutante pretvoriti u laganu šetnju. Od vatrenog oružja, najbolje je nositi sačmaru. On vam omogućuje da sa veće udaljenosti raščistite više protivnika jednim metkom kako bi ste mogli bliže da priđete preostalim zverima. Ali ukoliko promašite iz tog prvog hica, možete se naći u velikom problemu jer je vreme za ponovo punjenje puške malo duže, a neprijatelj brzo navaljuje na vas. Ni municije nemate baš na pretek, ali može se kupiti kod prodavaca u bezbednim oblastima u metrou. Ali i valuta za kupovinu municije se teško prikuplja tako da se često suočavate sa dilemom šta učiniti sa onim sa čime raspolažete: da li da kupite više municije, ili više granata ili da nadogradite svoj omiljeni revolver. Najbolja opcija je da municiju i zalihe tražite po svim ćoškovima metroa i na površini, jer ne možete biti sigurni da ćete imati dovoljno neophodnih stvari za borbu kada se nađete na završnim, težim nivoima.

Čak je i jedan jedini udisaj vazduha ponekad dovoljan za preživljavanje van metroa. Morate da nosite gas masku sve vreme da bi ste ostali živi, ali te maske zahtevaju filtere koji imaju svoj rok trajanja. Istraživanjem okruženja možete pronaći više filtera, ali istraživanja zahtevaju više vremena, pa morate sve vreme voditi računa o tome da li ćete imati dovoljno vazduha da završite sva ta istraživanja. Ukoliko cenite svaki minut koji imate, tempo vaše misije može da pređe od laganog, metodičkog na brzu jurnjavu ka konačnoj odrednici, nadajući se da ćete imati dovoljno vazduha da izdržite do nje. Na nesreću, u ovakvim situacijama se može desiti da naiđete na nevidljive zidove kojih ima u igri, pa pomislite da možete da preskočite neku manju prepreku ili da sledite neku stazicu, samo da bi ste shvatili da ste pogrešili kada udarite u nevidljivi zid.

Vazduh i atmosfera u metrou su zdraviji, ali i tu ima opasnosti. I tu možete da naiđete na mutante, ali tama tada ima važnu ulogu. Jedna vrsta stvorenja se pokazuje čim uperite u njih svoju baterijsku lampu i time sebe učini lakom metom. Tako možete iskoristiti svoju lampu da otkrijete više njih i da pucate u onom trenutku kada možete da im nanesete najveću štetu i eliminišete veći broj njih. Ova stvorenja se uglavnom skrivaju u najmračnijim prolazima, ali igra ne zahteva od vas da ih obavezno istražite.

Mrak možete iskoristiti u svoju korist takođe u sukobima sa ljudskim protivnicima, pa možete da odvrćete sijalice, sečete kablove kako bi ste se sakrili u mraku i prišunjali se do svoje baze i na taj način u potpunosti izbegnete borbu. Možete i nečujno da doklizite do stražara i prerežete mu grkljan, a onda zarijete tiho taj isti nož u leđa drugog protivnika. Stealth akcije u ovoj igri su prilično zabavne i napete, iako u svakom trenutku možete da se izvučete iz škripca pomoću vatrenog oružja.

Vatreni okršaji mogu biti teški, u zavisnosti od toga gde i kako ste zatečeni. Možete biti saterani u ćošak i poželeti da ste stavili prigušivač na snajper, umesto što ste tim jednim hicem privukli pažnju svih protivnika. Kada se nađu u stanju uzbune, vaši protivnicu su podjednako agresivni. Dešava se da se neki od njih zaglave na jednom mestu ili da trče unaokolo besciljno ili da uopšte ne primete vaše prisustvo tako brzo kako bi ste očekivali. Međutim, ove greškice u ponašanju AI likova nisu veliki nedostatak, jer ćete uglavnom biti previše zauzeti brigom da ostanete živi pa nećete ni primetiti ovakve propuste.

Borbe i stealth deonice pružaju puno zadovoljstva u igri, ali ono što ovu avanturu čini naročito dobrom je način na koji se ove scene smenjuju i kako prelaz sa jedne scene na drugu čini borbe mnogo upečatljivijim. Last Light često prekida svoju stopu kretanja, pa sa terora prelazi naglo na olakšanje i odmor, i stalno vas prebacuje sa jedne atmosferske lokacije na drugu. U jednom momentu, bacite pogled na jednu sobu pre nego što uđete u nju kroz ventilacioni otvor na plafonu. Soba je puna leševa, ali pogled na jedan određeni leš vaš ispunjava jezom i nelagodnošću, a to je leš malog dečaka. Ali Last Light se ne zadržava dugo na tome, nema ničega, nekog dijaloga ili drugog pokazatelja da je Artyom u tom momentu strašno besan. Ta scena i vas jako razbesni, pa vaše naredne akcije i priča prikazuju mnogo toga više od ljudi u ratu; pokazuju i posledice koje taj konflikt ima na budućnost metroa.

Pojedine deonice igre odvijaju se u u opustošenim predelima na površini, ali čak i u takvoj atmosferi i okruženju igra ni u jednom trenutku ne postaje predvidiva. Lepota je vidna u svim elementima igre i u svim mestima kroz koje se krećete. Verzija za konzole se malo razlikuje od verzije za PC, pa u mračnijim oblastima sve deluje jednolično i žućkasto, zraci svetlosti nikako ne uspevaju da se probiju kroz mrak kako bi okruženje oživelo.

Metro: Last Light nije igra u kojoj ćete samo da sejete kišu metkova na razne zveri, već vam daje vremena i malo da dišete u zagušljivoj atmosferi i osetite jezivu maglu u svojim kostima. Kada dođe red da uperite sačmaru ka mutantima, shvatite da se sve isplatilo do tada i bilo vredno truda. Last Light se znatno razlikuje od svog prethodnika i superiorniji je u odnosu na prvi deo. Na sjajan način su povezani priča, pucanje i šunjanje tako da se sve uklopilo u jednu fantastičnu celinu.

Minimalni sistemski zahtevi:
OS: Windows XP, Vista, 7,8
CPU: 2.2 GHz, Dual Core, Intel Core 2 Duo
RAM: 2 GB
HDD: 7.5 GB
Grafička kartica: Direct X 9, Shader Model 3, Nvidia GTS 250+

Preporučeni sistemski zahtevi:
OS: Windows Vista, 7,8
CPU: 2.6 GHz, Quad Core, Intel Core i5
RAM: 4 GB
HDD: 7.5 GB
Grafička kartica: Direct X 11, Nvidia GTX 580 / GTX 660

Žanr: FPS
Proizvođač: 4A Games
Izdavač: Deep Silver
Platforme: PC, PS3, PS4, Xbox 360
Datum izlaska: 17.05.2013.
Zvanični sajt igre

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite Komentar

Ocenite :

Ime: miki lazarevic
Komentar:
fui igra
(23. August 2014. 09:27)
Ime: miki lazarevic
Komentar:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
(23. August 2014. 17:55)

NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

Nisville 2017 1 Nisville 2017 1